Garam Masala 100g TRS

  • Ražotājs: TRS
  • Modelis: 5017689003289
  • Pieejamība: Ir veikalā
  • 1.80€


Sastāvdaļas: koriandrs, kumins, smaržīgie pipari, kardamons, muskatrieksts, melnais pipars, krustnagliņa, lauru lapas fenhelis.


Apraksts.

Garam masala ir garšvielu maisījums, ko plaši izmanto Indijas virtuvē. To ēdieniem  pievieno kā maisījumu, bet var sajaukt arī ar citām garšvielām. Pirms pievienošanai ēdienam, Garam masala garšvielas parasti apgrauzdē, tādā veidā izceļot vairāk garšas un aromāta. Vārds masala nozīmē "garšvielas” un garam nozīmē "karsti". Tādējādi termins Garam masala burtiski nozīmē "karstās garšvielas".

Patiesībā nav vienotas Garam masala receptes. Sastāvdaļas atšķiras, atkarībā no reģiona, kā arī šefpavāra individuālajām vēlmēm. Visās variācijās noteikti sastapsiet tādas garšvielas kā koriandru , kuminu , kardamonu , krustnagliņu , melnos piparus, kanēli un muskatriekstu.  Var būt vēl pievienotas tādas garšvielas kā kurkuma, safrāns, fenheļa sēklas , ingvers, ķiploks, sinepju sēklas, smaržīgos piparus, zvaigžņu anīss, tamarinds un lauru lapas. Indijas ziemeļos parasti Garam masala tiek izmantota pulvera veidā, savukārt valsts dienvidos tiek veidota pasta ar kokosriekstu pienu, etiķi vai ūdeni. Jo tuvāk ekvatoram, jo maisījums būs pikantāks.

Garam masala vēl var nosaukt kā garšvielu kopums dažādām gaumēm. Tāpēc iesakām katram atrast sev piemērotāko garšvielu kombināciju ņemot vērā gan garšas, gan asuma nianses.

Kādiem ēdieniem Garam masala var pievienot? Iesakām:

  • Sautētiem dārzeņiem
  • Tadžīnas ēdieniem
  • Zupām
  • Sautējumiem
  • Pākšaugiem
  • Gaļas ēdieniem

Ražots Indijā

 

Uzrakstīt atsauksmi

Piezīme: HTML apzīmējumi neatbalstās! Izmantojiet parastu tekstu.
    Slikti           Labi

Tagi: Garšviela, Austrumu virtuve

Sīkdatnes (cookies) mums sniedz iespēju uzlabot jūsu kā lietotāja ērtības. Turpinot izmantot mūsu vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai. LASĪT VAIRĀKPIEKRĪTU