Ķimenes (vesalas),

kuru dabiskais izplatības reģions ir no Vidusjūras līdz Indijai, mūsdienās tiek audzētas gandrīz visā pasaulē, taču lielākā daļa ražas, katru gadu, tiek ievākta tieši Indijā. Ķimenēm ir ne tikai kulināriski baudāmas īpašības, bet arī ārstnieciski ļoti noderīgas īpašības.

Ķimenes palīdz uzlabot vielmaiņu, bet veicina pareizu apetīti. Ķimenes lieto arī liķieru un dažādu uzlējumu gatavošanā. Taču vispopulārakais ķimeņu lietošanas veids ir skābos kāpostos.

Iesakām izmantot ķimenes šādos kulinārijas izstrādājumos:

  • Gatavojot tējas,
  • Ar biezpienu,
  • Sieru,
  • Skābētiem kāpostiem,
  • Šķovētiem kāpostie,
  • Malto gaļu,
  • Medījuma gaļu,
  • Mīklas izstrādājumiem,
  • Cepešiem,
  • Sīpolu un citām mērcēm,
  • Salātiem

Sēkliņas pirms izmantošanas labāk apgrauzdēt – tas atraisa un aktivē vielas, kas pastiprina aso garšu un pēcgaršu.

Ražots Latvijā

Uzrakstīt atsauksmi

Piezīme: HTML apzīmējumi neatbalstās! Izmantojiet parastu tekstu.
    Slikti           Labi

Ķimenes (veselas)

  • Ražotājs: Latvija
  • Modelis: 1KIMV50
  • Pieejamība: Ir veikalā
  • 0.60€


Pieejamie varianti


Rekomendējamās preces

Diļļu sēklas

Diļļu sēklas

Diļļu sēklas, ir raksturīgas Austrumeiropas un Ziemeļeiropas valstu virtuvēm. Diļļu izcelsmes..

0.95€

Fenhelis

Fenhelis

Fenhelis, tas aromātisks dārzenis, kuram baltā sakne ir līdzīga sīpolam, kāti selerijai, bet ..

1.50€

Tomātu pārslas

Tomātu pārslas

Sastāvs: kaltēti tomātiApraksts: Piemērota sastāvdaļa jebkura veida sautējumiem, var pievienot zupām..

1.10€

Tagi: Garšvielas

Sīkdatnes (cookies) mums sniedz iespēju uzlabot jūsu kā lietotāja ērtības. Turpinot izmantot mūsu vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai. LASĪT VAIRĀKX