Majorāns

Senajā Ēģiptē un Grieķijā majorāns lietots, lai aromatizētu vīnus, dārzeņus, zivju un gaļas ēdienus. Romas impērijā majorāns kultivēts gan kā garšaugs, gan kā ārstniecības augs. Hipokrats iekļāvis majorānu savu ārstniecības līdzekļu receptēs. Senie grieķi un romieši esot ar majorāna vītnēm rotājuši jaunlaulāto galvas, tas simbolizējis mīlestību, godu un laimi. Savukārt ēģiptieši lietojuši majorānu, lai piesauktu dievu labvēlību balzamēšanas laikā.

Majorāns ir ļoti iecienīts garšaugs gaļas ēdieniem, to izmanto maltās gaļas izstrādājumiem un desām, tāpēc to mēdz saukt arī par desu zāli.

Īpaši iesakām mūsu gardēžiem Majorānu izmēģināt to kopā ar:

  • Gaļas ēdieniem,
  • Maltās gaļas ēdieniem,
  • Desām,
  • Gurķu un tomātu konservēšanai,
  • Aknu un asins ēdieniem,
  • Pākšaugu, īpaši zirņu, pagatavošanai,
  • Labi papildina sīpola aromātu,
  • Pīļu un zosu cepešiem,
  • Jēra gaļas ēdieniem,
  • Ceptie kartupeļiem

Majorāna pievienotā vērtība:

  • A vitamīns,
  • Kalcijs,
  • Olbaltumvielas,
  • Šķiedrvielas

Ražots Vācijā

Uzrakstīt atsauksmi

Piezīme: HTML apzīmējumi neatbalstās! Izmantojiet parastu tekstu.
    Slikti           Labi

Majorāns

  • Ražotājs: Vācija
  • Modelis: 1MAJ30
  • Pieejamība: Ir veikalā
  • 0.60€


Pieejamie varianti


Rekomendējamās preces

Cumins (jera, romas ķimenes)

Cumins (jera, romas ķimenes)

Cumins, (Jera, Romas ķimenes), mēs vēl saukt par Indijas ķimenēm, sīpolu sēklā, zera. Ķime..

0.95€aaaaa

Baziliks

Baziliks

Baziliks, kurš ceļojis no tālās Dienvidāzijas, tagad tiek kultivēts arī tuvākās zemēs. Pateicoti..

0.65€aaaaa

Kinza

Kinza

Kinza jeb Koriandra lapas izcelsmes vietu uzskata Vidusjūras reģionu un Tuvos Austrumus. Tā ga..

0.75€aaaaa

Timiāns

Timiāns

Timiāns jeb parastais mārsils ir mūžzaļš puspundurkrūms, kas pie mums atceļojis no Vidusjūras re..

0.80€aaaaa

Tagi: Garšvielas

Sīkdatnes (cookies) mums sniedz iespēju uzlabot jūsu kā lietotāja ērtības. Turpinot izmantot mūsu vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai. LASĪT VAIRĀKX